Tegnapelőtt blogolvasások közben Minának az oldalán találtam egy nagyon jó kérdéssorozatot, amelyet úgy döntöttem kitöltök. ^^

Hogy érzem magam ebben a pillanatban?
Jól érzem magam. ^^ Este van. Pihenek, kényelmesen elvagyok a számítógép előtt.

Mire van még többre szükségem az életben?
Egy kávéra. A kérdések kitöltése közben azonban beszereztem egy adagot. ^^

Mi tenne most boldoggá?
Ha legalább egy hétig nem kéne sehova se mennem és itthon készíthetném a rajzaimat. Már egy ideje csak erre vágyom, hogy leülhessek és mindent kizárva csak rajzolhassak valamit.

Mi megy jól az életemben?
Jelen esetben úgy érzem minden rendben van. Békesség van az életemben. Az iskolai eredményeimre eddig büszke vagyok. ^^ Érzem azért hétről hétre a fejlődést. Itthon is minden rendben. Stahával alig várjuk minden este, hogy hazaérjünk és chill legyen.

Miért vagyok hálás? Legalább 10 dolgot megemlíteni.
…mert szeretnek, akiket szeretek.
…mert édesapám jobban van, és van nekem. ♥
…mert a kedvesem van nekem. ♥
…mert remek barátaim vannak.
…azért, mert egészséges vagyok.
…és mert azt tanulom, amit mindig is szerettem volna.
…azért, mert édesanyám volt nekem.
…mert sokkal erősebb vagyok, mint azt valaha gondoltam magamról.
…mert képes vagyok bármit elérni. Talpraesett, kitartó és céltudatos vagyok.
…mert becsületes emberként élem a mindennapjaim.

Mikor tapasztaltam örömöt ebben a hétben?
Hét elején amikor meséltem a többieknek, hogy sikerült a vizsgám és van időm és lehetőségem még dolgozni a beadandóimon. Szavakba nem tudom önteni micsoda lelki megkönnyebbülés járt akkor át. ^o^

Lista az összes győzelmemről és sikereimről
2013. júniusában sikeresen leállamvizsgáztam és megszereztem a Kommunikáció-és médiatudomány szakos diplomám.
2014. decemberében Kereskedelem és marketing szakon egyetemi matekból négyes-ötösre vizsgáztam mindkét félévben, miközben középsuliban éppen ütöttem a hármast. Az elég nagy sikerélmény volt nekem. ^^
2016 októberében elhatároztam magam, hogy grafikus leszek és jelentkeztem a képzésre minden előképzettség nélkül.

Mi az, ami zavar engem? Miért?
Az utóbbi időben nem zavart semmi. Van néhány személy, köztük blogger, akiket a benyomásaik alapján nem kedvelek. Azonban szerencsére nem vagyunk egymás társaságára kötelezve, ezért nem zavarnak.

Mik a legfontosabbak ebben a percben?
Ebben a percben az, hogy ne felejtsem el este a gameplay videót elkészíteni, mert ígértem azt is blogra. TvT Hahh, csinálok én magamnak elfoglaltságot, ha van időm, ha nincs.

Mit szeretek magamban?
Karizmatikus személy vagyok. Az őszinteség és egyenesség az általam legjobban tisztelt és képviselt tulajdonságok. Ennek van azonban egy árnyoldala, még pedig az, hogy a beszélgetés másik oldalán  lévő illető véleménye nem mindig képes elfogadni az enyémet. De ezzel én meg számolok minden esetben. Cintányéros cudár világ ez, azt mondom. Nem lehetek mindenki kedvence.

Ki jelenti a világot nekem, és miért?
A családom és a barátaim. ♥ Mindenki közül Stahanow az, aki a világot jelenti nekem. Ő egy igazán jó ember. Mindig mellettem volt, amikor az életemben minden összeomlott reményt adott nekem. És fogta a kezeim és vigyázott rám. Őszintén szeret és én is őt.

Ha megoszthatnék egy üzenetet a világgal, mi lenne az?
Néha csak az segít minket át a nehéz dolgokon, ha elképzeljük, milyen volna az a világ, amelyben teljesülhetnek az álmaink.

Ha nem feledkezel el a kitűzött céljaidról, minden alkalmat meg fogsz ragadni, hogy közelebb kerülj hozzájuk.

Milyen tanácsot adnék a fiatal kori önmagamnak? (Követném a tanácsokat most?)
Úgy válassz szakot magadnak, amit szeretsz csinálni és bízz magadban. Tanulj sokat és kezdj el mielőbb dolgozni és tapasztalatot szerezni. Rengeteg idő nem veszített volna az értelméből.

Milyen leckét tanultam meg ezen a héten?
A könyvtördelést Adobe Indesign-ban.

Ha rengeteg időm lenne a Földön, mit csinálnék legelőször?
Szerintem rajzolnék és tölteném fel Deviantartra a remekműveket. Ráadásképpen, ha lenne rengeteg időm, akkor hibátlan munkákat végeznék, mert nem lenne értelme állandóan sietni. Ez a jelenlegi életem egyik legalapvetőbb problémája, nem tudok időt szakítani a hobbirajzolásra.

Mi az, ami elszívja az energiámat? Hogyan tudnám csökkenteni vagy megszüntetni?
Az utóbbi időben a munkám fáraszt le leginkább.

Hogy néz ki az ideális reggelem?
Reggel felkelek, kinézek az ablakon és szakad a hó/esik az eső. De nem leszek tőle szomorú, sőt inkább mosolygok, mert arra a napra szabadságot vettem ki és nem kell mennem dolgozni. Ami azt jelenti addig lustálkodhatok és lehetek pizsiben ameddig jól esik. Valahogy így tudnám az ideális reggelt leírni. ^^

Hogy néz ki az ideális napom?
Stahával játszunk, elmegyünk bevásárolni vagy csak pihenünk együtt összebújva, mert valamiért egyikünknek se kell azon a napon munkába mennie. Ezek a legeslegjobb napok.♥

Mi az, ami életben tart? Mikor volt az utoljára, hogy igazán éltem?
A remény, a céljaim és az álmaim. Néha csak az segít minket át a nehéz dolgokon, ha elképzeljük, milyen volna az a világ, amelyben teljesülhetnek az álmaink. Ha nem feledkezem el a kitűzött céljaimról, minden alkalmat megragadok, hogy közelebb kerüljek hozzájuk.

Mi/Ki inspirál a legjobban?
Elsősorban önmagamból merítek erőt. Igyekszem pozitív életszemlélettel tekinteni a világra és azokat a dolgokat bevonzani az életembe, amiktől én is boldog leszek. És mások szeretete is ösztönöz, mint a családomé és barátaimé. Legfőképpen Staha az, aki ösztönöz. ^^ Ő egy nagyon erős személyiség és engem is motivál az ő ereje és kitartása. Néhány blogtársam is ösztönzőleg hat rám, ők az én kis hómanóim. Mindegyiküknek van legalább egy olyan tulajdonsága, amit én borzasztóan csodálok, nem hiába követem őket. ^^ Ezek a dolgok azok, amik engem inspirálnak.

Honnan származik a fájdalmam? Minek kell ahhoz történnie, hogy meggyógyuljak?
Nem rég vesztettem el édesanyámat. Édesapámnak meg tavaly májusban volt egy balesete. Rengeteg fájdalmat és rossz érzést kellett a magaménak tudnom, de úgy érzem, most már rendben leszek. Természetesen még mindig fáj. Nem lesz semmi a régi, de erősnek kell maradni.

Mik az erősségeim? Miben vagyok a legjobb?
Piszkosul tudok szeretni. Általában azt a visszajelzést kapom meg, hogy különleges példány vagyok. Egyszerre vagyok kedves és szerethető, a mit képzelsz, ki vagy te, hogy nekem ilyet mersz mondani fajtípussal összerakva. Szókimondó. Ja, szerintem ez még az erősségem. Független attól mennyi ember gyűlölt már meg ezért, attól még szerintem ez akkor is egy jó tulajdonság.

Mi az, amit mindig is meg akartam csinálni, de túlságosan féltem?
Vicces, de ez éppen a grafikusi volt. Én informatikai szakközépbe jártam azelőtt és nem művészeti iskolába. Ezért jó sokáig nem is mertem bevállalni. A szüleim is azt szerették volna, hogy egyetemre megyek, de művészeti egyetemekre a jelentkezésem értelmetlen lett volna. Nagyon kevés embert vesznek fel és csak a legjobbakat. Amióta dolgozom és megszereztem az oklevelem még akkor is ért bennem ez, hogy én akkor is ezt szeretném csinálni. És ezért úgy döntöttem elvégzem a szakmát, csak nem egyetemen.

Mi az a dolog, amit szeretnék tanulni?
Szakmát illetően azt tanulom, amit szeretnék. ^^ Amik talán még érdekelnének az a pszichológia és a kriminológia.
Ha a szabadidőm engedi majd akkor még több receptet elkészíteni. Nagyikoromra megtanulni pulcsit meg kesztyűt kötni az unokáknak.

Milyen hobbikat kéne kipróbálnom?
A legfőbb hobbijaim az ugye a rajzolás, blogírás és a játékok. De ezeken kívül érdekelnek még a DIY dolgok, közülük a dekorációkészítés és a varrás. Ami még nagyon érdekelne az a cosplayezés. Mindig is szerettem volna kipróbálni magam és beöltözni vagy a Final Fantasy Lightningnak vagy Cirinek a Witcherből. Illetve maga a történetírás, ami szóbakerülhetne. Sokszor gondoltam rá, hogy egyszer csak elkezdem és addig meg nem állok, míg nem egy könyvet tarthatok a kezemben.

Hol akarnék élni az ideális életemben?
Attól függ az ideális alatt az elérhetőt vagy az elérhetetlent értjük. Mert amennyiben az előbbit, akkor az ideális az vidéken lenne vagy otthon a hegyekben vagy Budapesten. Azonban az elképzelt ideális életemben Svájcban vagy Alaszkában szeretnék élni. Az otthonom egy szép, havas helyen képzelném el, hegyek és erdők közt egy rusztikus kőházban. De már ha ennyire álmodozok, egy kandallót is kérnék a házba meg egy nagy kényelmes kanapét.

Hova szeretnék elutazni a következő 5 évben?
Nincsenek nagy igényeim utazást tekintve. Magyarországon belül, ha elmennénk valamerre kirándulni vagy nyaralni az nekem bőségesen megtenné. Annyi szép hely van magyar honban is, ahol még nem jártam és amit nem láttam. De elsősorban ebben az évben szeretnék a Balcsira elmenni nyaralni.

Mit tudnék tenni azért, hogy jobban vigyázzak magamra?
Igazából most is ezt teszem. Ügyelek az egészségemre elsősorban. A hideg téli hónapokban mindig rendesen felöltözöm, hogy meg ne fázzak. Az sem érdekel, ha úgy nézek ki, mint egy eszkimó, mert már egy éve nem voltam beteg. Illetve rengeteg fehér teát iszom, mert az egy varázsszer. Mivel az utóbbi napokban leesett a hó és az utakat néhány helyen jégpáncél borítja, igyekszem korábban elindulni, ne üssön el senki, ne essek fel, stb.

Mikor csináltam valamit, amire azt gondoltam, nem tudnám megcsinálni?
Nem jut eszembe ilyen, hogy őszinte legyek. Bennem az van, még hogy ha kételyeim is vannak valamivel kapcsolatosan, azért reménykedem abban, megtudom csinálni. Még ha lehetetlennek is tűnik az egész, akkor is.

Az életem végén, milyen örökséget akarok hagyni?
Nekem elég annyi, hogy becsületes emberként leéljem az életem. Azok, akik az életem részeivé válnak, boldogok legyenek mellettem, és a családom ne szenvedjen hiányt semmiben.

2 thoughts on “30 kérdés önmagamhoz

 1. Sziaa!
  Nagyon örülök, hogy kitöltötted a tesztet. Figyelmesen végigolvastam, és akadt par pont, amiben hasonlítunk. Az én erősségem is, hogy akit megkedvelek, azt utána nem tudom ereszteni. És úgyszintén érdekel a pszichológia és a kriminológia. Sok könyvet olvasok ezekről a témákról. Valamiért nagyon megragadják az ember figyelmét. Na meg ott van a történetírás! Nem tudnék ettől a hobbitól elszakadni, habár most ihlethiányom van. ^^”
  Azt azért megkérdezhetem, hogy a pontok kitöktése közben vagy után milyen hangulatban voltál? Mit éreztél utána? Egyáltalán éreztél valamit, amíg a sorokat írtad? A válaszodat bagyon megköszönném, és azt is, hogy időtszántál a kitöltésre.
  További szép napot kívánok!~
  Mina

 2. Én köszönöm Mina! ^^

  Én is rettenetesen sokat foglalkozom a kettő említett témával. Akartam is ilyen jellegű bejegyzéseket hozni, szerintem ebben az évben bepótlom ezt az ígéretem. Meg a kriminológia. Hát az valami elképesztően érdekel. Nem sűrűn nézek tv-t se, de ami tutira ott tartana akár éjjel-nappal az az ID Xtra csatorna.

  Jól éreztem magam közbe, nagyon szórakoztató volt. A fő szempontom az volt, hogy őszintén leírjam azt, amit gondolok vagy érzek az aktuális pillanatban. Arról hogy mit szeretek, mik a vágyaim, ha tehetném hol laknék és hogyan élnék, mik azok a személyiségjegyek, amik engem jellemeznek és mik a hibáim. Én is még egyszer elolvastam és összegeztem magamba egy képet. Tökre kirajzolódott, hogy az életemben mik a legfontosabb dolgok meg mik a céljaim. ^^ Az ízlésem is megmutatkozik sok helyen. Néhány említést tettem nem túl vidám élettörténésekről is, de úgy gondolom hamis önképet mutatnék magamról, ha kihagynám. Így összességében nekem nagyon tetszett, jók voltak a kérdések, többen is dicsérték nekem és kikapcsolódtam közben. ^-^

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.