A Kurozuka története a 12. századi japánban veszi kezdetét. Kuro Yoshitsune és alattvalója Benkei menekülésre kényszerül trónfosztása miatt. Testvére foglalta el az őt megillető helyet és mindenáron megakarják ölni. Élőhalott katonákat küld a nyomdokaiba, hogy végezzenek vele és társával együtt egyszer s mindenkorra. A két harcos az erdő legmélyén egy elrejtett japán házat fedez fel, ahonnan fény árad ki. A kunyhót egy gyönyörű nő lakja egyedül Kuromitsu, akitől menedéket kérnek az éjszakára. A titokzatos hölgy megengedi nekik, hogy megszálljanak nála egyetlen, ameddig csak jónak látják, ő pusztán egyetlen feltételt kér cserébe. A hálószobájába egyiküknek sem szabad betekintenie. Elfogadják a kérést és ott maradnak. Mindeközben Kuro megbetegszik és ezért Benkei elhagyja a szálláshelyet, hogy orvosságot szerezzen felettesének. Amíg ő távol van Kuroról Kuromitsu gondoskodik. Kuro és Kuromitsu  nem titkoltan egymásba szeretnek, majd Kuro az egyik éjjel nem bír aludni, nem találja sehol szeretett kedvesét és ezért a házban körbejár megkeresni. Ennek az lesz a végeredménye, hogy Kuro megszegi az ígéretét és benéz a nő hálószobájába, ahol egy hátborzongató titkot fedez fel. Kuromitsu látvány fogadja, amint egy gerendára fejjel lefelé felkötözött, teljesen véres testet öltő férfiről nyalogatja le a vért. Miután ráeszmél Kuromitsu, hogy lebukott elmondja az igazságot Kuronak. Kuromitsu halhatatlan. Lehetne vámpíros történetnek is nevezni, de semmi ilyen beütése nincs ennek az animének szerintem. Nem sok idő telik el és az életükre törnek a trónfosztó katonái, de sikerül közösen elmenekülniük. Az erdő mélyén egy fa üszkösödő rejtekében húzzák meg magukat. Kuro súlyos sérüléseket szerzett a támadás közben és közel van a halálhoz. Kuromitsu felajánlja neki az örökkévalóságot, hogy ha valóban szereti, akkor igyon a véréből és akkor ők ketten mindig együtt lehetnek. Kuro rögvest belemegy és iszik a véréből. Azonban mielőtt a vérük teljesen összekeveredett volna, megtalálják őket és újra megtámadják a két szerelmest. Kuro hatalmas erőre tett szert, van egy adott pillanat, amikor elkattan és brutálisan legyilkol mindent ami az utjába kerül. A nagy vérontás végeztével felbukkan Benkei, aki egy rejtélyes oknál fogva Kuro ellen fordul és levágja felettese fejét. Több száz évvel később Kuro ismét halhatatlan emberként felébred egy poszt-apokaliptikus világban, azonban semmire sem emlékszik a múltjából, csak a saját és szeretője nevére.

A történet a kezdetek kezdetén nagyon izgalmasan és a érdekfeszítően indult. Rettenetesen sokat vártam az első pár részt követően az animétől. Nagyon tetszett a látványvilág, a sztoriszál, hogy a középkori Japánban veszi kezdetét az esemény. Van benne tömegnyi érzelem és vérrontás is egyben, ez ez nekem teljesen megfelelt. Az akkori időből egy teljesen ideális és hiteles képet mutat. Aztán jött a meglepetés. Felkelünk a jövőben, mintha mi sem történt volna, nem haltunk meg, nem vágták le a fejünket. Egy olyan Japánban találjuk magunkat, ahol beterítik a várost az omladozó betonházak tömkelegei, komor színvilág, a lőfegyverek szaga, az emberek rettegésben élnek és sorolhatnám még mennyi mindent tartogattak. Ez is nagyon tetszett nekem. A főhősünk Kuro valami eszméletlen brutális gyilkológép, egy halhatatlan szamurájt kapunk egyenest a képernyőre, akivel karakterileg semmi gond nincsen, sőt kimondottan rokonszenves, mint szereplő. Egyszerűen imádtam minden percét a harcjeleneteknek, akik szeretik a kaszabolós harcos részeket, azoknak érdemes megnézniük egyszer. Többször tényleg nem ajánlanám. Nekem a fekete leves a vége lett ennek az animének, aminek köszönhetően egy durván 10/7-es értékelésről az én esetemben 10/4.5-re csúszott le ez az anime. Nem tetszett a befejezése, engem egyáltalán nem vett meg ezzel a zárással. Nem nézném meg újra.

Spoiler

Spoiler

Spoiler

Kuromitsu kereséséről szól a történet azután, hogy a jövőben ébredünk és ezzel még nem is lenne semmi baj, ha a kedves halhatatlan párunk nem nyírna ki minket pusztán szórakozásból egyfolytában, hogy egy újabb életben majd újra megkeressük őt. Igen, ez lett basszus a vége. A csávónak ugye levágták a fejét és szegénynek 20 évente testet kell váltania, mert az elhasználódik. Kuromitsu ilyenkor fogja és levágja a fejét Kuro-nak, majd egy új testet ad neki. Kuro ilyenkor elveszíti az előző életének az emlékeit és csak a neve meg a szerelme nevét tudja. És a vérnek köszönhetően örökké Kuromitsu után fog szerencsétlen menni, tök mindegy, hogy nincsenek meg az emlékei. Nem számít, mert örökké él és mivel a vér kötelék köztük, ezért mindig a csajt fogja tudat alatt keresni. Mókuskerék az egész sztori. Ekkora balfasz befejezést komolyan, hogy rohadna ki az összes krumplijuk a készítőknek.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.